Menu

Een passend programma voor iedereen die tijdens een dagje uit met vrienden, collega's of familie graag de handen uit de mouwen wil steken.

Een passend programma voor iedereen die tijdens een dagje uit met vrienden, collega's of familie graag de handen uit de mouwen wil steken. Tijdens dit bakprogramma in het bijzondere museumtheater, steekt u zelf de handen uit de mouwen en leert u de mooiste broodfiguren van deeg maken. Wat kunt u verwachten? Hier is uw kans om oom Piet, collega Henk of uw vriendin Janny af te troeven door het vertonen van uw bakkunsten. 

Onder leiding van een deskundige bakker leert u tijdens een programma vol humor en wijze lessen een broodje maken in de vorm van een krakeling, een konijn, een egel of wat de bakker die dag maar in zijn hoofd heeft en wat past bij het seizoen.  U wordt een volleerde bakker of bakster op een wel heel bijzondere locatie. U gaat namelijk aan het werk tegen het decor van een middeleeuwse stadsmuur. Deze loopt dwars door het museum heen en vormt de achtergrond van het leukste museumtheater in Nederland. 

Terwijl het brood wordt afgebakken bezichtigt u het museum. U wandelt door de smakelijke geschiedenis van brood en banket, ondergebracht in 2 voormalige stadsboerderijen uit de middeleeuwen, een stalhouderij en een ondergronds kelder labyrint! 

Verder een mooi toerrit in een Citroën 2CV, beter bekend als de Eend, heerlijk om in te rijden. De volledig gerestaureerde Citroen 2cv tjes staan garant voor een unieke belevenis en stralen pure nostalgie uit. Hun open dak leent zich perfect om ten volle van het weer te kunnen genieten.