Menu

Solex rijden op de Veluwe

Heerlijk ouderwets 2 uur toeren op een solex is een mooie belevenis. Er hoeft geen helm gedragen te worden, en je kunt met je vrienden of collega’s de mooiste parels van de Veluwe zien. Via een prachtige route komt u langs diverse bezienswaardigheden. Voor het solex rijden hanteren we een minimumleeftijd van 20 jaar en je moet in het bezit van een geldig rijbewijs zijn.

Onze Solexen zijn echte oude gereviseerde Solexen. Bij ons alleen echt. Je krijgt bij ons nostalgie uit de jaren 60. Wij zijn zelfs in het bezit van een tandemsolex. Met een tandemsolex ervaart ook de passagier het fantastische gevoel van het rijden op een Solex. Door de eenvoudige bediening kan vrijwel iedereen met een Solex overweg, geen benzinekraan, geen rammelende kettingen, geen versnellingen en geen helm.

Alle solex tochten beginnen in onze gezellige ontvangstruimte. Eerst koffie/thee met cake, onderwijl wordt de route uitgelegd. Daarna volgt een instructie over de solex met een proefrit op ons eigen erf en kunnen jullie op pad. Is de groep groter dan 10 personen, dan gaat er begeleiding mee. .